Data: 2005-03-14 12:08:23
Temat: Re: niby-kebab
Od: "Beata z Lublina" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Użytkownik "Beata z Lublina" <b...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:6fdb.00000f2b.4231c9c0@newsgate.onet.pl...
> > czy ktoś wie jak zrobić kebab? prawdziwy kebab to to nie będzie, bo nie
> mam
> > odpowiedniego rożna, ale żeby choć trochę było podobne. Ciągle patrzę na
> bułkę-
> > pitę, ale co do niej? i jak się robi te dwa sosy, jeden to chyba tzatziki
> a ten
> > drugi czerwony to jaki?
>
> Po pierwsze - przyprawa do kebabu lub do gyrosu - bez tego nie ma szans na
> zrobienie czegoś podobnego. Przypraw szukaj w sklepie z przyprawami realnym
> lub wirtualnym (kupowałem m.in. w wirtulanym sklepie kolonialnym)
> Po drugie: biały sos to sos czosnkowy - np. naturalny jogurt+czosnek;
> czerwony sos-np. chili - papryczka chili (lub peperoni)+2łyzeczki oleju z
> oliwek + drobno posiekana cebulka dymka + zabek czosnku - wszystko razem
> wymielic robotem (malakserem) do tego sosu możesz dodać 2 lyżeczki cukru+2
> łyzeczki wody gdyby było zbyt gęste
>
> pozdrawiam
> romek
Bardzo dziękuję za sosiki, a surówki jakie dodajesz?
pozdrawiam Beata F.
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|