Data: 2003-12-23 18:30:14
Temat: Re: niebo w gębie
Od: "Krecia" <k...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Martka" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bs9imk$flj$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Krecia" <k...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:clXFb.202925$dt3.87235@news.chello.at...
> >
> > Masa z jabłek
> > 1 kg jabłek
> > 1 szkl. cukru
> > 1 galaretka
> >
> > Jabłka obrać zetrzeć na tarce dodać cukier i galaretkę w proszku.
Usmażyć.
> > Po wystudzeniu wyłożyć na jeden placek.
>
> jeszcze jedno. w moim przepisie galaretke dodaje sie pod koniec smazenia
> jablek, rozpuszczona w malej ilosci wody. nie wiem czy smazenie nie
> zaszkodzi galaretce no i czy nie bedzie sie jakos szalenie przypalac
>
> pzdr
> marta
>
Galaretkę dodałam od razu. Nic się nie przypaliło, a teraz już bardzo ładnie
zastygło. Teraz ciasto czeka tylko na polewę. Zrobiłam w końcu czekoladową
(masło, mleko, cukier i kakao). Jak jeszcze trochę wystygnie, to poleję. A
degustacja będzie jutro...
Pozdrawiam
K.
|