Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.
pl!polsl.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: nietypowy Sylwester - menu
Date: Fri, 2 Dec 2005 10:27:53 +0100
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 44
Message-ID: <dmp42m$t4c$1@polsl.pl>
References: <dmmu01$qn3$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.227.72.169
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: polsl.pl 1133515670 29836 213.227.72.169 (2 Dec 2005 09:27:50 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 2 Dec 2005 09:27:50 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:254480
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Jini" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:dmmu01$qn3$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> w tym roku Sylwestra będę spędzać w bardzo nietypowych warunkach i o ile
> samo miejsce i pomysł jest rewelacyjne - tak stworzenie jakiego
sensownego
> menu pasujšcego do klimatu już nie jest takie łatwe...
> dlatego proszę Was o pomoc...
>
> otóż Sylwestra będę spędzać w pięknej drewnianej chatce położonej w
górach -
> jednak mankamentem tej chatki jest brak ... pršdu i wody
> jest w niej za to wielki kominek i piecyk węglowy, na którym można sobie
> ugotować wodę na herbatę
>
> wstępny plan jest taki, aby wszystko co potrzebne do jedzenia przygotować
> wczeniej i przywieć z domu
>
> mylelimy aby w 'menu' był chleb ze smalcem i ogórki :-)
> na pewno będš jakie wędliny
> ale co jeszcze?
> można by wykorzystać jako kominek - ale czy kto piekł np. kiełbaski w
> kominku?
> bo z racji, że to jedne ródło ogrzewania - pewnie ogień będzie w nim zbyt
> duży aby upiec ziemniaki?
> na pewno fajnie będzie zjeć co ciepłego wieczorem....
> czytałam, że w kominku można przygotować cos takiego jak "prażone" (ew.
> "prażonki") - taka jednogarnkowa potrawa przygotowywana m.in. w kominku...
> ale mylę, że ogień będzie zbyt duży no i na pewno nikomu nie będzie się
> chciało w tę noc bawić w kucharzenie i pilnowanie aby cała zawartoć nie
> uległa zwęgleniu....
>
>
> impreza planowana jest na około 15-20 osób i miesišc wczeniej to aż nadto
> aby zaopatrzyć się we wszystkie potrzebne składniki :-)
>
> Zainspirujcie mnie proszę :-)
>
> Jini :-)
>
Mam pytanie bo nie potrafie "odkodowac"
nie pasuje mi ani kodowanie ISO ani UTF-8
|