From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: no to co dobrego jedliscie?
Date: Fri, 04 Jan 2002 19:13:51 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <v...@4...com>
References: <1...@n...onet.pl> <a0sqhs$ce9$1@news.tpi.pl>
<032d01c19442$09d6a9a0$e007fea9@hppcvnmvhhid>
<3...@f...onet.pl>
<2...@4...com> <a14uk9$c4m$1@news.onet.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 43
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Binaries.net
X-Comments2: IMPORTANT: Binaries.net does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@B...net>
Organization: Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.binaries.net
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!skynet.be!skynet.be!news-spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.edu!out.nntp
.be!propagator-SanJose!in.nntp.be!corp-goliath.newsgroups.com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:90200
Ukryj nagłówki
On Fri, 4 Jan 2002 20:19:33 +0100, "Ewa \(siostra Ani\) N."
<n...@y...com> wrote:
>"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> a écrit dans le message
>news: 2...@4...com...
>>
>> >>
>> >> Acha, przy okazji jeszcze sie pochwale, ze na swieta zrobilam pyszny
>keks z
>> >> wydawnictwa "Cordon bleu" czy jak to sie pisze, szkoda, ze juz nie ma,
>ale
>> >> chyba zrobie dzis.
>>
>> Ten Cordon Bleu to cala szkola kucharska! Niech teraz Ewa
>> przejmie paleczke i cos o tym...
>
>Jezeli to o mnie chodzi, to nie moge.
>
>A. nie mam armat (= nie robie slodkich rzeczy)
>B. wlasnie z Lyonu wrocilam... Ludzie, oni tam TYLKO flaki jedza... chyba
>tam umre z glodu, w tym Lyonie...
>
>Ewcia
>
>ps. Cordon Bleu to filet indyczy nadzewany serem i szynka i panierowany...
znaczy trza Ci odpuscic wysilek po tych flakach...a slynne one
sa, oj slynne...
pewne zaslupie jednak wynika z Twojego indyka - tu jak cos jest
"cordon Bleu" to z serem i szynka, np grzanki...
moja ciotka ma jakies tomiska nauk kuchennych (konkurencja
Larousse'a??), za bardzo drogie pieniadze, kupione dawno temu.
wszystko tam podobno jest, ale nigdy mi nie pokazala, a ino sie
chwalila
Krysia
P.S. Czy chcesz z armat strzelac paleczkami?
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|