« poprzedni wątek | następny wątek » |
71. Data: 2017-04-29 13:22:01
Temat: Re: noze kuchenneBudzik <b...@p...o.n.e.t.pl.nie.spam.oj> wrote:
> Użytkownik Ikselka i...@g...pl ...
>
>>>> UŻYWANYCH
>>>
>>> kłania się czytanie ze zrozumieniem...
>>>
>> Kiedy styl szwankuje, to rozumienie jest takie, jaki styl.
>>
> Wykazujesz brak dobrej woli czy autokrytycyzmu?
>
A Ty - nieznajomość stylistyki.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
72. Data: 2017-04-29 13:24:24
Temat: Re: noze kuchenneTrefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .04.2017 o 12:29 Wiesiaczek <W...@v...pl> pisze:
>
>
>> Ząbkowany do krojenia chleba?!
>> To już lepiej siekierkę marki Fiskard:)
>
> :)
>
> Zgadnij, dlaczego użytkownicy (nie mylić z posiadaczami) noży, do krojenia
> chleba używają właśnie noża ząbkowanego? A producenci takie noże im
> dostarczają?
>
> Moim zdaniem jest niewiele produktów, które równie szybko tępią noże, jak
> właśnie chleb.
> Tylko nie podawajcie tu przykładu np. kości, bo te raczej traktuje się
> tasakiem lub nożycami, albo używa się specjalnego noża, który w waszej
> kuchni już uległ degradacji i nadaje się tylko do zniszczenia.
> Chleb jest praktycznie podstawą w polskiej kuchni, kroi się go często,
> nigdy nie użyłbym np. wymuskanego i wyostrzonego noża szefa kuchni do jego
> krojenia.
>
Powinieneś używać tego, którym kroisz mięso. Najlepiej takiego zaraz po,
bez uprzedniego umycia. Przecież to taki ubaw.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
73. Data: 2017-04-29 13:31:16
Temat: Re: noze kuchenneW dniu 2017-04-29 o 12:29, Wiesiaczek pisze:
> Ząbkowany do krojenia chleba?!
> To już lepiej siekierkę marki Fiskard:)
Nie ma to, jak doradzanie na podstawie swoich wyobrażeń. :D
Najpierw spróbuj, później się wypowiadaj.
Kupując nóż do chleba (dodawany w pakiecie z nożem szefa) nie sądziłem,
że jest taki świetny. A to dlatego, że wcześniej do krojenia chleba
używałem noży (ząbkowanych, przeznaczonych właśnie do pieczywa) marki
Gerlach, później Zepter i uważałem je za chyba nawet gorsze, niż takie
ogólnego przeznaczenia.
A ząbkowany Victorinox do chleba to rewelacja, to niebo a ziemia w
porównaniu z innymi.
--
Akarm
http://bykom-stop.cba.pl/
Nie trawię chamstwa, nieuctwa, bydła wszelakiego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
74. Data: 2017-04-29 13:35:52
Temat: Re: noze kuchenneW dniu .04.2017 o 13:17 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>
>>
>> Ikselka powinna zaoponować - jednym z najbrudniejszych przedmiotów w
>> mieszkaniu jest gąbkowy zmywak do mycia naczyń.
>
> Chyba u Ciebie.
Wczoraj pijana, dziś katz polibacyjny, a jutro moralny?
Czy może jednak to już ciąg?
http://polki.pl/dom/porady-domowe,najbrudniejsze-prz
edmioty-w-domu-ranking-8,10045181,artykul.html
Na pierwszym miejscu deski do krojenia (Ikselka na grupie pouczała nas
zgodnie z prawdą, że brudne są).
Na drugim miejscu gąbki!
"Polki" się mylą? N i e m o ż l i w e !!!
To jest jedno z wielu źródeł wskazujących brud na gąbce (do naczyń) jako
jeden z bardziej doskwierających - "Strzeż się mędrców jednej księgi"!
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
75. Data: 2017-04-29 13:43:37
Temat: Re: noze kuchenneW dniu .04.2017 o 13:15 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>
>> Zwłaszcza E. coli, których możesz mieć nawet do 1 000 000 000 000 sztuk
>> na
>> 1 gram treści jelita grubego (sic!), muszą mieć niezły ubaw w Twoich
>> "kiszkach".
>
> W Twoich też. Ale czasem niespodzianie z kiszek trafiają do krwi - wtedy
> mają jeszcze lepszy. Ale dla Ciebie już bardzo krótki.
Szkoda, że wycięłaś, co istotne.
Pisałem Ci, jak bardzo Twoje jałowe życie sprzyja zakażeniom
oportunistycznym, czyli WŁAŚNIE kiedy niszczysz swoją odpornosść. Wtedy te
biliony E.coli z kiszek mogą Cię zamordować.
Na szczęście dla Ciebie, prawdopodobnie jesteś nie dość czysta...
:)
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
76. Data: 2017-04-29 13:46:14
Temat: Re: noze kuchenneW dniu .04.2017 o 13:24 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .04.2017 o 12:29 Wiesiaczek <W...@v...pl> pisze:
>>
>>
>>> Ząbkowany do krojenia chleba?!
>>> To już lepiej siekierkę marki Fiskard:)
>>
>> :)
>>
>> Zgadnij, dlaczego użytkownicy (nie mylić z posiadaczami) noży, do
>> krojenia
>> chleba używają właśnie noża ząbkowanego? A producenci takie noże im
>> dostarczają?
>>
>> Moim zdaniem jest niewiele produktów, które równie szybko tępią noże,
>> jak
>> właśnie chleb.
>> Tylko nie podawajcie tu przykładu np. kości, bo te raczej traktuje się
>> tasakiem lub nożycami, albo używa się specjalnego noża, który w waszej
>> kuchni już uległ degradacji i nadaje się tylko do zniszczenia.
>> Chleb jest praktycznie podstawą w polskiej kuchni, kroi się go często,
>> nigdy nie użyłbym np. wymuskanego i wyostrzonego noża szefa kuchni do
>> jego
>> krojenia.
>>
>
> Powinieneś używać tego, którym kroisz mięso. Najlepiej takiego zaraz po,
> bez uprzedniego umycia. Przecież to taki ubaw.
Ikselka, dobranoc!
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
77. Data: 2017-04-29 13:50:27
Temat: Re: noze kuchenneTrefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .04.2017 o 13:17 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>
>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>
>>>
>>> Ikselka powinna zaoponować - jednym z najbrudniejszych przedmiotów w
>>> mieszkaniu jest gąbkowy zmywak do mycia naczyń.
>>
>> Chyba u Ciebie.
>
> Wczoraj pijana, dziś katz polibacyjny, a jutro moralny?
> Czy może jednak to już ciąg?
>
> http://polki.pl/dom/porady-domowe,najbrudniejsze-prz
edmioty-w-domu-ranking-8,10045181,artykul.html
>
> Na pierwszym miejscu deski do krojenia (Ikselka na grupie pouczała nas
> zgodnie z prawdą, że brudne są).
> Na drugim miejscu gąbki!
> "Polki" się mylą? N i e m o ż l i w e !!!
>
> To jest jedno z wielu źródeł wskazujących brud na gąbce (do naczyń) jako
> jeden z bardziej doskwierających - "Strzeż się mędrców jednej księgi"!
>
Dziecko drogie, istnieje coś takiego jak wrzątek - można wyparzyć zarówno
deski, jak i gąbki. Nawet łazienkowe gąbki wkładam do pralki, kiedy
wygotowuję ręczniki itp. Ścierki kuchenne zresztą też.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
78. Data: 2017-04-29 13:50:44
Temat: Re: noze kuchenneW dniu .04.2017 o 13:16 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>
> O czym Ty bredzisz?
Zadałem proste pytanie, na które matematyk powinien odpowiedzieć bez
obrażania pytającego.
Czy Ty jesz wyłącznie surowe mięso???
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
79. Data: 2017-04-29 13:53:52
Temat: Re: noze kuchenneTrefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .04.2017 o 13:15 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>
>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>
>>> Zwłaszcza E. coli, których możesz mieć nawet do 1 000 000 000 000 sztuk
>>> na
>>> 1 gram treści jelita grubego (sic!), muszą mieć niezły ubaw w Twoich
>>> "kiszkach".
>>
>> W Twoich też. Ale czasem niespodzianie z kiszek trafiają do krwi - wtedy
>> mają jeszcze lepszy. Ale dla Ciebie już bardzo krótki.
>
> Szkoda, że wycięłaś, co istotne.
> Pisałem Ci, jak bardzo Twoje jałowe życie sprzyja zakażeniom
> oportunistycznym, czyli WŁAŚNIE kiedy niszczysz swoją odpornosść. Wtedy te
> biliony E.coli z kiszek mogą Cię zamordować.
>
> Na szczęście dla Ciebie, prawdopodobnie jesteś nie dość czysta...
> :)
>
Zapewne mój pies i koty mieszkające wraz ze mną są dostatecznym dowodem tej
oczywistości oraz mojej jej świadomości - więc te swoje kolejne odkrycia
Ameryki możesz sobie oprawić w ramki i powiesić nad łóżkiem.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
80. Data: 2017-04-29 13:55:31
Temat: Re: noze kuchenneTrefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .04.2017 o 13:24 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>
>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>> W dniu .04.2017 o 12:29 Wiesiaczek <W...@v...pl> pisze:
>>>
>>>
>>>> Ząbkowany do krojenia chleba?!
>>>> To już lepiej siekierkę marki Fiskard:)
>>>
>>> :)
>>>
>>> Zgadnij, dlaczego użytkownicy (nie mylić z posiadaczami) noży, do
>>> krojenia
>>> chleba używają właśnie noża ząbkowanego? A producenci takie noże im
>>> dostarczają?
>>>
>>> Moim zdaniem jest niewiele produktów, które równie szybko tępią noże,
>>> jak
>>> właśnie chleb.
>>> Tylko nie podawajcie tu przykładu np. kości, bo te raczej traktuje się
>>> tasakiem lub nożycami, albo używa się specjalnego noża, który w waszej
>>> kuchni już uległ degradacji i nadaje się tylko do zniszczenia.
>>> Chleb jest praktycznie podstawą w polskiej kuchni, kroi się go często,
>>> nigdy nie użyłbym np. wymuskanego i wyostrzonego noża szefa kuchni do
>>> jego
>>> krojenia.
>>>
>>
>> Powinieneś używać tego, którym kroisz mięso. Najlepiej takiego zaraz po,
>> bez uprzedniego umycia. Przecież to taki ubaw.
>
> Ikselka, dobranoc!
>
>
Ja chodzę spać później, ale Ty śpij dobrze. Dziś mam parę imprez, lecę się
zrobić na bóstwo.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |