Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: obiadek
Date: Wed, 12 Mar 2003 09:56:30 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 34
Sender: b...@p...onet.pl@f100.jasna.tarnow.pl
Message-ID: <b4mspj$cuj$1@news.onet.pl>
References: <b4hid3$sk3$1@news.onet.pl> <b4hmm7$t78$1@nemesis.news.tpi.pl>
<b4hni4$cb5$1@news.onet.pl> <b4l3ea$ooi$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: f100.jasna.tarnow.pl
X-Trace: news.onet.pl 1047459443 13267 217.144.198.100 (12 Mar 2003 08:57:23 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 12 Mar 2003 08:57:23 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:148800
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Dorota C." <d...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b4l3ea$ooi$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:b4hni4$cb5$1@news.onet.pl...
> >
>
> powiedz jak go robisz? Giulasz oczywiście
>
Witam!
Ja robię tak. Na tłuszczu rumienie za złoty kolor duuuuuzo cebuli. Następnie
dodaję pokrojone w kostke mięsko wieprzowe ( najczęściej łopatka ). Kiedy to
mięsko się zrumieni podlewam wodą i dodaje pokrojone w plasterki pieczarki.
Można dodać też pokrojoną w kostkę paprykę( ja nie daję bo moj ślubny nie
lubi wieć i ja wspaniałomyślnie rezygnuje). Wszystko dusić do miekkości. pod
koniec dodać troszke koncentratu pomidorowego, nie za dużo, zeby nie wyszła
zupa pomidorowa :) Gulasz podprawić mąką. Doprawić do smaku solą pieprzem,
papryką w proszku i czym tam się jeszcze lubi.
--
Pozdrawia i życzę smacznego
Benia
GG 2661933
> pozdr dm
>
>
>
> --
> Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|