Data: 2003-03-12 08:56:30
Temat: Re: obiadek
Od: <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dorota C." <d...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b4l3ea$ooi$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:b4hni4$cb5$1@news.onet.pl...
> >
>
> powiedz jak go robisz? Giulasz oczywiście
>
Witam!
Ja robię tak. Na tłuszczu rumienie za złoty kolor duuuuuzo cebuli. Następnie
dodaję pokrojone w kostke mięsko wieprzowe ( najczęściej łopatka ). Kiedy to
mięsko się zrumieni podlewam wodą i dodaje pokrojone w plasterki pieczarki.
Można dodać też pokrojoną w kostkę paprykę( ja nie daję bo moj ślubny nie
lubi wieć i ja wspaniałomyślnie rezygnuje). Wszystko dusić do miekkości. pod
koniec dodać troszke koncentratu pomidorowego, nie za dużo, zeby nie wyszła
zupa pomidorowa :) Gulasz podprawić mąką. Doprawić do smaku solą pieprzem,
papryką w proszku i czym tam się jeszcze lubi.
--
Pozdrawia i życzę smacznego
Benia
GG 2661933
> pozdr dm
>
>
>
> --
> Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|