Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "mikw" <m...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: obiadek
Date: Wed, 10 Dec 2003 21:48:03 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 40
Sender: m...@p...onet.pl@m126.class146.petrotel.pl
Message-ID: <br80nq$32v$1@news.onet.pl>
References: <br1c2f$kqv$1@inews.gazeta.pl> <br1etj$nfo$04$1@news.t-online.com>
<br1qu4$9nv$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: m126.class146.petrotel.pl
X-Trace: news.onet.pl 1071089210 3167 217.28.146.126 (10 Dec 2003 20:46:50 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 10 Dec 2003 20:46:50 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:182714
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Izza" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:br1qu4$9nv$1@inews.gazeta.pl...
> I.P. wrote:
>
> >
> > "Izza" <i...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
> > news:br1c2f$kqv$1@inews.gazeta.pl...
> >> Bry:)
> >> Mam zamiar zrobic dzisiaj kluski slaskie na obiadek, ale kompletnie (a
> > psik)
> >> nie mam pojecia co jeszcze. Co gorsza w zamrazarce mam tylko schab na
> >> kotlety i mielone.
> >> Pomoze ktos?
> >>
> >> Kichaj?ca Izza
> > 1.Mozesz to mielone dobrze przyprawic, podsmazyc i nafaszerowac kluski.
> > 2.Kotlety nie rozbijac jak do typowego schaboszczaka, tylko takie
grubsze
> > podsmazyc na masle, potem posolic i popieprzy i dusic w czerwonym
> > wytrawnym winie dodajac do tego sporo czosnku pokrojonego w
plasterki.Jak
> > wyparuje, to dodawac ew. wody,lub wina.Na koniec sos zagescic zimnym
> > maslem.Do tego swietnie pasuja kluski.
> > Ilona
>
> wymyslilam, ze udusze kurczaka (z kichawa ruszylam na podboj sklepow) i do
> tego salata, natomiast ten przepisik zostawie na piatek... moj polowek ma
> urodzinki i zastanawialam sie co zrobic dobrego na obiadek:)
>
Jeśli na obiadek to nie schab i kluski, tylko schabik i kluseczki,
ewentualnie kurczaczek, bo sosik już był.
;-)
mikw
> Izza
|