Data: 2003-12-10 20:48:03
Temat: Re: obiadek
Od: "mikw" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Izza" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:br1qu4$9nv$1@inews.gazeta.pl...
> I.P. wrote:
>
> >
> > "Izza" <i...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
> > news:br1c2f$kqv$1@inews.gazeta.pl...
> >> Bry:)
> >> Mam zamiar zrobic dzisiaj kluski slaskie na obiadek, ale kompletnie (a
> > psik)
> >> nie mam pojecia co jeszcze. Co gorsza w zamrazarce mam tylko schab na
> >> kotlety i mielone.
> >> Pomoze ktos?
> >>
> >> Kichaj?ca Izza
> > 1.Mozesz to mielone dobrze przyprawic, podsmazyc i nafaszerowac kluski.
> > 2.Kotlety nie rozbijac jak do typowego schaboszczaka, tylko takie
grubsze
> > podsmazyc na masle, potem posolic i popieprzy i dusic w czerwonym
> > wytrawnym winie dodajac do tego sporo czosnku pokrojonego w
plasterki.Jak
> > wyparuje, to dodawac ew. wody,lub wina.Na koniec sos zagescic zimnym
> > maslem.Do tego swietnie pasuja kluski.
> > Ilona
>
> wymyslilam, ze udusze kurczaka (z kichawa ruszylam na podboj sklepow) i do
> tego salata, natomiast ten przepisik zostawie na piatek... moj polowek ma
> urodzinki i zastanawialam sie co zrobic dobrego na obiadek:)
>
Jeśli na obiadek to nie schab i kluski, tylko schabik i kluseczki,
ewentualnie kurczaczek, bo sosik już był.
;-)
mikw
> Izza
|