Data: 2001-02-27 14:43:48
Temat: Re: ocet balsamiczny?
Od: "Katarzyna Pytkowska" <k...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@m...pw.edu.pl...
> Dorota Lorka wrote:
>
> > Cholesterol, nie wchlania sie wprost, jest syntetyzowany w watrobie,
> > duzo by pisac, ja wychodze juz do domu, postaram sie napisac jutro.
> > W kazdym razie jedyne w pelni 'dobre' tluszcze to olej zepakowy i oliwa
> > z oliwek.
>
> koniecznie napisz cos wiecej :)
> ja powoli probuje rozpracowac rozne rodzaje tluszczy i wybrac najlepsze :)
> oliwa to oczywiste, ale czemu poza nia tylko olej zepakowy?
>
> pat
>
Pat!
ze zrodel mniej popularnych polecam ksiazke niejakiego prof. Swiatoslawa
Ziemlanskiego "Tluszcze pozywienia i lipidy ustrojowe" - tytul cytuje z
pamieci bo mi ksiazke podiwanil ktorys ze studentow, ale powinno sie
zgadzac. Znajdziesz tam podstawowe info o skladzie roznych tluszczow i ich
metabolizmie w organizmie czlowieka.
pozdrawiam
Kaklucha
|