Data: 2004-11-05 09:59:27
Temat: Re: ocet zamiast wina
Od: "Jerzy Kozłowski" <j...@o...org.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > > Przypuszczam, że nie trzymała? stałej temperatury wino które dopiero
sie
> > > "robi" powinno miec stał? temperaturę ok 20 st C. Nie zniechęcaj sie i
> > > spróbuj zrobić jeszcze raz .Jak sie pojawi? pierwsze przymrozki
> pozbieraj
> > > dzik? róże z niej wychodzi wino idealne.
> > >
> > > Pozdrawiam
> >
> > Witam.
> > winko caly czas stalo w kuchni. takie wahania też maj? wpływ?
> >
> > Wino nie lubi przeci?gów być moze otwierała? okno w kuchni i to już
mogło
> mieć wpływ. Teraz kiedy sie zacz?ł sezon grzewczy najlepiej postawić wino
> blisko kaloryfera i pamietac o stałej temperaturze.
>
witam
Juz nie zdzierzylem...
blad jaki popelnilas to brak wlasciwej czystosci..(nic osobistego po prostu
pech)
jesli nie chces ryzykowac dodawaj rasowe drozdze mimo ze mama tego nie
robila...
a potem mozesz chronic przed przeciagami, bawic sie w stala temperature, jak
rowniez odpowiednie warunki do lezakowania...
Pozdrawiam Jerzy..
|