« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-30 08:33:39
Temat: ogórki kiszoneWitam
Dwa lata temu zrobiłam ogórki kiszone na zime , ale nie wiem
czemu nadawały się tylko do wyrzucenia. Nie wiem czy to moja
wina czy ogórków . Konserwowe mi się udały , ale kiszone niestety nie
.
Wobec tego mam prosbę jak wy robicie ogórki kiszone, czy je
gotujecie minutkę żeby zapasteryzowac?
Słyszałam , że niektórzy dodają marchewkę.
Pozdrawiam
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-07-30 13:30:20
Temat: Re: ogórki kiszoneprzyklejka wrote:
> Dwa lata temu zrobiłam ogórki kiszone na zime , ale nie wiem
> czemu nadawały się tylko do wyrzucenia. Nie wiem czy to moja
> wina czy ogórków . Konserwowe mi się udały , ale kiszone niestety nie
bys napisala czemu sie nadawaly do wyrzucenia to by ci pewnie ktos doradzil
:)
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-30 14:44:52
Temat: Re: ogórki kiszone> Dwa lata temu zrobiłam ogórki kiszone na zime , ale nie wiem
> czemu nadawały się tylko do wyrzucenia. Nie wiem czy to moja
> wina czy ogórków . Konserwowe mi się udały , ale kiszone niestety nie
A jak te konserwowe? Bo ja uwielbiam!
stynka
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-30 19:33:27
Temat: Re: ogórki kiszone
Użytkownik "PatryCCCja" <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> napisał w
wiadomości news:3D4694EC.5CA8F564@spinacz.TO_WYTNIJ.pl...
> przyklejka wrote:
> > Dwa lata temu zrobiłam ogórki kiszone na zime , ale nie wiem
> > czemu nadawały się tylko do wyrzucenia. Nie wiem czy to moja
> > wina czy ogórków . Konserwowe mi się udały , ale kiszone niestety
nie
>
> bys napisala czemu sie nadawaly do wyrzucenia to by ci pewnie ktos
doradzil
Zrobiły się z nich smrodliwe , zamulone kapcie ;-)
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-30 19:40:37
Temat: Re: ogórki konserwowe -P> A jak te konserwowe? Bo ja uwielbiam!
Zalewa do ogórków konserwowych
5 szklanek wody
1 szklanka octu
9 łyżeczek cukru
4 łyżeczki soli
Wszystko zagotować
Do każdego słoika wkładam przyprawy: 1 ząbek czosnku,
1/3 łyżeczki gorczycy , kilka ziaren pieprzu, ziele angielskie i koper
.
Ogórki wkładam do słoików , zalewam zalewą, zakręcam i paseryzuje
słoiki
tzn. wstawiam do zimnej wody i czekam aż się zagotują , czekam 1
minutkę i wyjmuje.
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-31 11:12:36
Temat: Re: ogórki konserwowe -PWitam
a propos tyh ogorków kiszonych to niestety żadnej porady nie mam, ale wiesz
co wiem że mojej mamie i kilku osobom z rodziny (i nie tylko :) też się tak
porobiło to chyba wina ogórków ... może coś z nasionkami jest nie tak ... bo
te mamy nie były ani nawożone, ani nic więc nikt nie wie dlaczego tak się
porobiło ... taka szkoda wyrzucać tyle słoików jeszcze jak ktoś - tak jak np
Ja - bardzo lubi kiszonki ;), no ale cóż ja nie znam zadnego sposobu
zapobiegania ... ale również ciekawi mnie czy wogóle można temu jakoś
zaradzić?
Pozdrawiam
ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |