Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "ktosia" <k...@U...o2.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: oscypki
Date: Wed, 15 Sep 2004 08:24:44 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <ci8o8m$dii$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <ci8mlg$7ld$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: aif217.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1095230557 13906 83.25.213.217 (15 Sep 2004 06:42:37
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 15 Sep 2004 06:42:37 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:214922
Ukryj nagłówki
Użytkownik "RobertErch" <t...@a...net.pl> napisał w wiadomości
news:ci8mlg$7ld$1@atlantis.news.tpi.pl...
> wlasnie trafily do mnie z Podhala 3 duze piekne oscypki wedzone do czego
je
> zuzyc jako zakaska do piwa eeee szkoda zreszta i tak piwa nie pije prosze
o
> sugestie
Ja bym po prostu zjadla, bez obrobki termicznej i innych takich:)
Kladziesz na ldnej desce na stole podjaesz noz obok owoce ( winogrona,
gruszki) i milke towarzystwo, a tu (pol) oscypka nie ma. One sa wedzone i
troszke pewno moga poczekac na swoja kolej.
Mozna je smazyc w panierce z jajka i bulki tartej, po wczesniejszym
pokrojeniu na 0,5-1 cm talarki. Mozna dodac do wszystkich nieslodkich
potraw na cieplo posypac zupe, zimniaki, starkowanym serem, Zapiekac mieso,
warzywa, ryz, makarony, tez posypane lub przekladane stratym oscypkiem. W
ostatecznosci chlebek/buleczke z serem ( i innymi dodatkami) mozesz
zapiec.Tylko wg mnienie warto- ten ser jest taki smaczny solo..........
--
pozdrawiam
Ktoska
*Staram sie nie popelniac bledow ortograficznych, ani literowek. Jestem
niedoskonala, roztragniona dyslektyczka i pomio tych staran zdarzaja mi sie
gafy*
|