Data: 2004-09-15 06:24:44
Temat: Re: oscypki
Od: "ktosia" <k...@U...o2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "RobertErch" <t...@a...net.pl> napisał w wiadomości
news:ci8mlg$7ld$1@atlantis.news.tpi.pl...
> wlasnie trafily do mnie z Podhala 3 duze piekne oscypki wedzone do czego
je
> zuzyc jako zakaska do piwa eeee szkoda zreszta i tak piwa nie pije prosze
o
> sugestie
Ja bym po prostu zjadla, bez obrobki termicznej i innych takich:)
Kladziesz na ldnej desce na stole podjaesz noz obok owoce ( winogrona,
gruszki) i milke towarzystwo, a tu (pol) oscypka nie ma. One sa wedzone i
troszke pewno moga poczekac na swoja kolej.
Mozna je smazyc w panierce z jajka i bulki tartej, po wczesniejszym
pokrojeniu na 0,5-1 cm talarki. Mozna dodac do wszystkich nieslodkich
potraw na cieplo posypac zupe, zimniaki, starkowanym serem, Zapiekac mieso,
warzywa, ryz, makarony, tez posypane lub przekladane stratym oscypkiem. W
ostatecznosci chlebek/buleczke z serem ( i innymi dodatkami) mozesz
zapiec.Tylko wg mnienie warto- ten ser jest taki smaczny solo..........
--
pozdrawiam
Ktoska
*Staram sie nie popelniac bledow ortograficznych, ani literowek. Jestem
niedoskonala, roztragniona dyslektyczka i pomio tych staran zdarzaja mi sie
gafy*
|