Data: 2001-10-12 11:28:01
Temat: Re: "pachnacy" kurczak
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kasia Klang" <k...@e...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:3BC6B925.B4FA7398@ee.pw.edu.pl...
: Witam wszystkich i prosze o pomoc.
: Kupilam "swiezego" kurczaka i okazalo sie ze zalapal lekki zapaszek.
: Pomozcie mi, jak sie pozbyc tego zapachu.
:
Najczesciej wnetrze kurczaka zaczyna szybko sie psuc. Nie do "pachnacego", ale
tak w ogole mam taki przepis:
2 zabki czosnku
papryka
pieprz
sol
1 lyzka oleju
Czosnek miazdze. Dodaje do tego przyprawy i mieszam to wszystko razem z oliwa.
Taka papka smaruje wyporcjowanego kurczaka. Smaze na patelni do uzyskania
zlotego koloru, a potem dolewam wody, aby dusil sie do miekkosci.
Wychodzi z tego bardzo smaczny kurczak i sos.
pozdr. Wilma
|