Data: 2008-12-22 20:02:22
Temat: Re: panga?
Od: "sp-lkh" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panga to jak wyrób czekoladopodobny
Użytkownik "flower" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ginm46$6t7$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:gilvhs$2ovi$1@opal.icpnet.pl...
>> Ikselka pisze:
>> > Dnia Sun, 21 Dec 2008 17:11:47 +0100, Theli napisał(a):
>> >
>> >> I nie rozumiem: ,,Biorąc pod uwagę, że tzw. glazura (zamarznięta woda
> na
>> >> wierzchu) to nawet 20 proc. wagi filetu w sklepie, razem z pangą
>> >> klient
>> >> kupuje do 40 proc. wody z Mekongu. (...)''
>> >> No to 20 czy 40? I skad pewnosc, ze ta ,,glazura'', to woda, w ktorej
>> >> ryba plywa, a nie kranowa z magazynu?
>> >
>> > Ta glazura to sposób na powiekszenie wagi -
>>
>> Wiem, nie musisz mi tlumaczyc, czym jest glazura.
>> Ja, jako skromny matematyk, nie rozumiem, dlaczego z 20% robi sie nagle
> 40%.
>
> No bo 20% wagi jest w jednym filecie, a pismak może dotarł do statystyk, w
> których jak byk stoi, że jeden klient bierze średnio dwa filety :-)
>
> --
> "Żałuj za dowcipy, synu!"
> Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
>
>
|