Data: 2003-08-04 21:29:44
Temat: Re: papryka faszerowana-bez ryzu ?
Od: "ogr" <o...@N...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ata" <a...@r...pl> napisał w wiadomości
news:bglpkk$r7r$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wita,
>
> Mam pytanie, mam ochote na faszerowane papryki ale nie lubie ryzu ? Czym
go
> zastapic ??
> Macie jakies wyprobowane przepisy ?
Zuza swego czasu podała taki przepis:
Papryki nadziewane tunczykiem:
3 czerwone papryki
bulka tarta
2 lyzki masla
farsz:
2 puszki tunczyka w sosie wlasnym, moze byc Heinz lub Rio Mare
2,5 lyzki ziolowego serka Almette
3-4 lyzki czarnych oliwek bez pestek
3 lyzki kaparow
3 lyzki oliwy
sporo pieprzu
Papryki przekroic na pol, oczyscic, troche w srodku posolic.
Tunczyka odsaczyc i zmiksowac z serkiem, kaparami, pokrojonymi oliwkami i
pieprzem.
Farsz wlozyc do wnetrza papryk. Naczynie zaroodporne wysmarowac oliwa.
Ulozyc w nim faszerowane polowki papryk, lekko je posypac bulka tarta
(cienka warstwa), nastepnie polozyc wiorki masla. Piec w piekarniku o temp.
200 stopni, ok. 40 minut.
Zuzka "Poziomka" Groniowska
Pozdrawiam Michał "Ogr" Groniowski
|