Data: 2011-02-04 13:35:36
Temat: Re: parowar
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 4 Feb 2011 14:29:15 +0100, lamia napisał(a):
> no ale mnie nie przekonuje biologiczna higiena takiego materiału - w każdy
> taki materiła wchodzą bioresztki i potem pracują
W czajnikach plastikowych takoż - mikropory plastiku powiększają się pod
wplywem dużej amplitudy zmian temperatury, lędgnie się tam nie wiedzieć, co
- kiedyś wyrzuciłam dwa czajniki po kolei, bo pomimo szczegółowych oględzin
i braku zewnętrznych objawów zapach pleśni po podgrzaniu wody był paskudny.
I woda go przejmowała. Teraz tylko ceramika, mam zwykły czajnik ceramiczny,
dzbanek taki, z grzałką w środku. Pokrywka z tego samego materiału, co
dzbanek. Super.
> drewniane i plastikowe deski do chleba ok, plastukowych z Ikei ych giętkich
> (po trzy w packu) używam też do sera etc - ale jak ą już pociachane to
> lądują precz. Kazde takie nacięcie to raj dla różnych bioprocesów.
Dokładnie. Jednakże myję deski w zmywarce na najgorętszym programie.
Zresztą i tak używam głównie tego.
> Do mięs
> tylko szkło.
Bez przesady - noże się tępią na szkle. I uszy bolą :-)
|