Data: 2003-07-06 07:18:30
Temat: Re: paszteciki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 06 Jul 2003 01:43:03 +0200, onet <o...@t...pl> wrote:
>Jak zawin?? dro?d?owe paszteciki, ?eby farsz z nich nie ucieka? podczas
>pieczenia? Wiem ?e szczelnie, tylko JAK? :))
>olga
farszu nakladac dalej od brzega ;)). jak masz caly walek
pasztecika do ciecia w male, to dobrze dociskac krojac, albo
jeszcze reka poprawic (jak brzegi mokre, to sie skleja z mala
pomoca), jak zawijasz to ciasto, to koncowym koncem ma byc pod
spod - ciekawa jestem czy to zrozumie ktokolwiek ;))) - zwijasz w
rulon i gdzies tem koniec rulonu musie byc i zeby sie nie
odwijalo to sie ten brzeg daje na spod...jeszcze lepiej brzmi,
ide napic sie kawy, moze sie obudze ;))))
Van Pierek
K.T. - starannie opakowana
|