Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!nntp.primenet.com!nn
tp.gblx.net!feeder.via.net!news.he.net!sn-xit-03!supernews.com!sn-inject-01!not
-for-mail
From: "Izabela Sowula" <i...@l...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: piec tandoor
Date: Sun, 27 Aug 2000 19:27:02 +0100
Organization: RemarQ http://www.remarQ.com
Lines: 35
Message-ID: <8obmfc$gtg$2@supernews.com>
References: <000c01c00f35$cec56460$8c0ba0d4@tea>
NNTP-Posting-Host: 212.140.9.48
X-Trace: 967400748 LGTBT6QCL0930D48CC uk26.supernews.com
X-Complaints-To: n...@r...com
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:32930
Ukryj nagłówki
znalazlam strone z opisem jak zbudowac swoj wlasny piec tandoor,wyglada
obiecujaco:
http://www.geocities.com/TheTropics/Island/3012/page
2.htm
Iza
"Herbatka" <b...@d...com.pl> wrote in message
news:000c01c00f35$cec56460$8c0ba0d4@tea...
>
>
> -----Original Message-----
> From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
> To: p...@n...pl <p...@n...pl>
> Date: 25 sierpnia 2000 18:30
> Subject: Re: piec tandoor
>
>
> >Pomysl z glinianym naczyniem jest dobry. Napewno rozgrzeje sie do
> >temperatury pieca, zabierze to z godzine. Ja mam plyte szamotowa do
> >pieczenia pizzy, i te wstawiam do pieca na godzine przed pieczeniem.
> >Osiaga sie wtedy niebianski spod. A gdybys wstawila taka donice w
> >ksztalcie miski (nie moze miec polewy), to wnetrze tej miski moze sluzyc
> >do pieczenia podplomykow.
> >Magdalena Bassett
>
>
> No wlasnie te placki indyjskie to w gruncie rzeczy takie podplomyki byly,
> tylko np. z razowej maki albo z odrobina serka koziego w srodku. Chyba
> sprobuje jednak tego glinianego naczynia. Dzieki za wsparcie moralne :-)
> Herbatka
>
> --
> Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz
http://www.newsgate.pl
|