Data: 2000-08-27 18:14:54
Temat: Re: piec tandoor
Od: "Izabela Sowula" <i...@l...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czesc,
jesli cie cierpliwosc zawiedzie, to mozesz upiec naan pod grilem an
kuchence.
Slyszalam o barbecue z kominem w ksztalcie pieca tandoor, i ponoc mieso i
chleb pieczone tam smakuja wspaniale.
Natomiast wszystkie tandoor piece w londynskich restauracjach moga byc tylko
elektryczne, nie na wegiel.
"Herbatka" <b...@d...com.pl> wrote in message
news:000c01c00f35$cec56460$8c0ba0d4@tea...
>
>
> -----Original Message-----
> From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
> To: p...@n...pl <p...@n...pl>
> Date: 25 sierpnia 2000 18:30
> Subject: Re: piec tandoor
>
>
> >Pomysl z glinianym naczyniem jest dobry. Napewno rozgrzeje sie do
> >temperatury pieca, zabierze to z godzine. Ja mam plyte szamotowa do
> >pieczenia pizzy, i te wstawiam do pieca na godzine przed pieczeniem.
> >Osiaga sie wtedy niebianski spod. A gdybys wstawila taka donice w
> >ksztalcie miski (nie moze miec polewy), to wnetrze tej miski moze sluzyc
> >do pieczenia podplomykow.
> >Magdalena Bassett
>
>
> No wlasnie te placki indyjskie to w gruncie rzeczy takie podplomyki byly,
> tylko np. z razowej maki albo z odrobina serka koziego w srodku. Chyba
> sprobuje jednak tego glinianego naczynia. Dzieki za wsparcie moralne :-)
> Herbatka
>
> --
> Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz
http://www.newsgate.pl
|