Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Gamon'" <r...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: piecyk do pieczenia chleba -Wasze opinie
Date: Tue, 17 May 2005 10:57:42 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 29
Message-ID: <d6cbmm$aue$1@inews.gazeta.pl>
References: <d6a387$1dbb$1@news2.ipartners.pl>
<f...@4...com>
<d6aar4$hbp$1@inews.gazeta.pl>
<o...@4...com>
NNTP-Posting-Host: ksala.coi.pw.edu.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-1"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1116320278 11214 194.29.128.85 (17 May 2005 08:57:58 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 17 May 2005 08:57:58 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-User: robaczyfka
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:239605
Ukryj nagłówki
Czesc!
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal
w wiadomosci news:oj7i81drdr8feasm5ohd6log56i4ahk8va@4ax.com...
> 20 minut...mnie po 3 rece bola, wiec moze nie 20 ale dziesiec a
Moj chleb wychodzi smaczny nawet, jak uzywa sie mniej maki (mniej
zbity, a i latwiejszy przy wyrabianiu).
> jak to rosnie w pare moinut. to jakies ekspresowe drozdze masz???
Nie. Drozdze sobie rosna najpierw 10 minut (akurat przez ten czas moge
przygotowac reszte skladnikow, forme/blache, piec odpalam), a pozniej
wlasnie na dwa rzuty tylko na chwile rosnie chleb i do pieca
:))))))))))))))
> w maszynie od wrzuucenia wszystkiego do wyjecia chleba to mam od
> 2 do prawie 3 godzin
Dlatego nie uzywam cud maszyn do robienia i pieczenia, tylko recznie
dudlam chleb :))))))))))))))) Szybciej, smaczniej, mniej roboty (w
tym: mniej zmywania).
> poza tym zaczyn chleba moze sobie rosnac i 3 godziny, mojemu
> jakos nie przeszkodzilo (chleb robiony recznie oczywiscie)
Moze i moze, ale skoro jest dobry w krotszym czasie, to nie zawracam
sobie tym glowy :]
I do tego maslo czosnkowe (wlasnej roboty, rzecz jasna) mhhh...
Pozdrawiam,
robal.
|