Data: 2005-05-17 09:57:42
Temat: Re: piecyk do pieczenia chleba -Wasze opinie
Od: "Gamon'" <r...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czesc!
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal
w wiadomosci news:oj7i81drdr8feasm5ohd6log56i4ahk8va@4ax.com...
> 20 minut...mnie po 3 rece bola, wiec moze nie 20 ale dziesiec a
Moj chleb wychodzi smaczny nawet, jak uzywa sie mniej maki (mniej
zbity, a i latwiejszy przy wyrabianiu).
> jak to rosnie w pare moinut. to jakies ekspresowe drozdze masz???
Nie. Drozdze sobie rosna najpierw 10 minut (akurat przez ten czas moge
przygotowac reszte skladnikow, forme/blache, piec odpalam), a pozniej
wlasnie na dwa rzuty tylko na chwile rosnie chleb i do pieca
:))))))))))))))
> w maszynie od wrzuucenia wszystkiego do wyjecia chleba to mam od
> 2 do prawie 3 godzin
Dlatego nie uzywam cud maszyn do robienia i pieczenia, tylko recznie
dudlam chleb :))))))))))))))) Szybciej, smaczniej, mniej roboty (w
tym: mniej zmywania).
> poza tym zaczyn chleba moze sobie rosnac i 3 godziny, mojemu
> jakos nie przeszkodzilo (chleb robiony recznie oczywiscie)
Moze i moze, ale skoro jest dobry w krotszym czasie, to nie zawracam
sobie tym glowy :]
I do tego maslo czosnkowe (wlasnej roboty, rzecz jasna) mhhh...
Pozdrawiam,
robal.
|