Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.man.poznan.pl!newsfeed.t
pinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pieczone kartofelki
Date: Thu, 26 Feb 2004 18:57:19 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 31
Message-ID: <c1lbio$f51$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <000d01c3fc8d$307ea3e0$7400a8c0@ap.siedlce.pl>
NNTP-Posting-Host: pn156.olesnica.sdi.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1077817753 15521 217.96.157.156 (26 Feb 2004 17:49:13
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 26 Feb 2004 17:49:13 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:193037
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Monika Zarczuk" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
news:000d01c3fc8d$307ea3e0$7400a8c0@ap.siedlce.pl...
> Wybaczcie jesli pytam lo to poraz drugi, ale mam wrazenie, ze moja
wiadomosc
> nie dotarla do was, bo inaczeju na pewno odpowiedzielibyscie na moje
> watpliwosci. Otoz powiem szybko, co by nie zawracac nikomu zbytnio glowy.
> Kupilam dwa dni temu prodiz, no i chcialam upiec sobie kartofle, takie z
> przyprawami. No i upieklam, ale nie mialy takiej chrupiacej skurki. Byly
> miekkie, ale tak, jakby gotowane. No i nie wiem czy wyjelam za szybko, czy
> tez kartofle musza sie piec odkryte, zeby uzyskaly taka skorke. Powiedzcie
> mi prosze, czy w prodizu da sie je zrobic?
> Pozdrawiam gorąco
nie pieklam nigdy w prodizu, ale wydaje mi sie ze to wlansie przez
zamkniecie, skorka jest miekka
woda z nich nie odparowywuje, bo w zamknieciu sa i to chyba dlatego
ja robie albo w piekarniku, albo w czyms podobnym do cyklo jet czy jak to
sie tam zwalo - szklane naczynie na cieple powietrze ;)
ostatnio zrobilam jeszzce inaczej, bo pokroilam ziemniaki obrane w osemki
przelozylam do miski, polalam olejem troche, posypalam przyprawa do
ziemniakow kamis
na blaszke dalam folie aluminiowa, na to ziemniaki i do piekarnika
nagrzanego
wyszly super, chrupiace, ale nie spieczone i przyprawa super smaku im nadala
(bez przyprawy tez sa znakomite) :)
Marta
|