Data: 2001-11-28 14:19:41
Temat: Re: pieczone ziemniaki z ogniska
Od: Marcin Platek <p...@w...edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <3...@a...wbc.lublin.pl>,
k...@a...wbc.lublin.pl says...
> jak to wykonac w domowych warunkach? -
> Ci co maja kominek /otwarty lub
> zamkniety/ moga w bardzo prosty sposob
> raczyc sie pieczonymi ziemniakami z
> ogniska. Ja zrobilem tak: obrany
> ziemniak /ok. 5-6 cm srednicy/, maly
> skrawek masla i szczypta przyprawy do
> potraw z pieczonych ziemniakow /odkrylem
> taka w sklepi/ zawinac w folie
> aluminiowa i wlozyc do wspomnianego
> kominka /z zarem po spalonym drewnie/ na
> ok. 30-40 min i gotowe - pycha polecam
>
>
moze to jakas namiastka ale takie ziemniaki w mundurkach mozna upiec
nawet w zwyklym piekarniku gazowym, ja szoruje szczoteczka ziemniaczki
klade na blaszke i do piekarnika na okolo 40-45 minut az skorka sie
troche przypali i zciemnieje. smakuja prawie jak takie z ogniska i nigdy
nie owijalem ich zadna folia :)
|