Data: 2004-07-08 14:32:31
Temat: Re: pierogi
Od: "Sowa" <m...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>uwielbiam pierogi, im bardziej niepospolite, tym bardziej mis makują,
>wypróbowałam pierogi a'la Kruszyna i okazały się wyśmienite!
>może ktoś jeszcze podzieliłby się ze mną przepisem?
Teraz to nie ma jak pierogi z czereśniami, polewane śmietaną i posypywane
cukrem, a jeszcze lepiej polewane podsmażoną na słodko bułką i popijane
lassie (jogurt zmiksowany z owocami, gazowana woda mineralną i podawany z
kostkami lodu - jest gdzieś przepis w archiwum)
IMHO - najlepsze pierogi jakie są
Dzisiaj u nas pierogi z ukiszonej młodej kapusty (chyba Władysław jakiś czas
temu reklamował) - rewelacja!
Kapustę ukisiłam w zwykłym litrowym słoiku z dodatkiem kolendry i kminku, do
pierogów tylko trochę podgotowałam z kilkoma grzybkami i już. A ciasto
robiłam z mąki białej przemieszanej pół na pół z razową orkiszową.
Pierogi z zieloną soczewicą są dość smaczne jeszcze.
Sowa
|