Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.a
tman.pl!not-for-mail
From: "Lia" <L...@u...poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pikantne potrawy
Date: Thu, 3 Apr 2003 16:39:25 +0200
Organization: Lia
Lines: 29
Message-ID: <b6hh28$1vqf$1@news.atman.pl>
References: <b6hgp3$qr7$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 62.233.186.130
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.atman.pl 1049380744 65359 62.233.186.130 (3 Apr 2003 14:39:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 3 Apr 2003 14:39:04 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1123
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1123
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:151749
Ukryj nagłówki
" Maja " wrote:
> chodzi mi o coś, co z założenia jest bardzo bardzo bardzo pikantne.
> w jakiej kuchni takich potraw szukać?
> uwielbiam tabasco, ale na razie jedyna potrawa, jaką znam z jej
> użyciem, to w sumie ... pizza ;)
> chociazby już dla urozmaicenia chętnie pochłonęłabym coś innego, a po
> czym robi się gorąco, łzy do ocząt niemal napływają i co popija się
> hektolitrami wody... ;))
> macie może jakieś wskazówki, jakie potrawy na pewno będą tymi z
> definicji ostrymi/pikantnymi?
Tez uwielbiam pikantne jedzenie, ale popłakałam sie tylko raz,
była to zasługa harissy.
Zjadłam jej odrobinke na jkims warzywie, i w tym momencie sie zaczeło. To
był koniec kolacji ( a jedzeneiw hotelu było przepyszne), wypiłąm jedynie
pol litra woli, mała cole, a potem jeszcze przez kilka godzin czułam swój
biedny jezyk.
Wiecej szczególow o harissie tu:
http://gastronomie.pl/produkty/haris/pasta_harissa.h
tml
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=3338656
|