Data: 2000-12-09 16:47:14
Temat: Re: piwo
Od: d...@e...net.ae (Tomek W)
Pokaż wszystkie nagłówki
w...@p...onet.pl wrote:
>
> Jak w domowych warunkach warzyć PIWO?
> Gdzie o tym coś znaleźć?
> Wojtek
Niewiele pamietam juz -jak to w Libii robiono .Gotowano szyszki
chmielowe
/ lub rozcienczano jakis niemiecki ekstrakt chmielu/dodawano drozdzy
i w duzym baniaku /kanistrze/ fermentowano klika dni.Trzeba bylo sluchac
cichutkich trzaskow fermentacji -jak ucichly- to natychmiast zlewano to
do zakrecanych butelek . I juz. Niestety zadnych proporcji nie
pamietam.
Tylko ogolny przebieg tego/ mocno tam wtedy ryzykownego ;-)/ procesu.
Wtedy i tam bylo pyszne -a teraz ..?
tomek w
--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|