Data: 2002-01-02 07:13:42
Temat: Re: pizza
Od: "jacek" <j...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "aida" <j...@h...com> napisał w wiadomości
news:a0titf$dri$1@news.tpi.pl...
> Czy zna ktos idealny przepis na pizze, tzn. taki, zeby ciasto bylo jak w
> pizzeri. Slyszalam, ze to jest ciasto chlebowe i ze to zalezy od maki.
> Bede wdzieczna za pomoc
>
0,5 kg maki, 300 ml letniej wody, sól do smaku, najwygodniej paczka drozdzy
w proszku (Dr. Oetker), wszystkie składniki dobrze polaczyc po wyrobieniu
podzielic na 4 czesci i odstawic do wyrosniecia. Piec w temp ok 300 st. C ok
10 min. Caly bajer tkwi w mace ( w polsce nie spotkalem) bardzo drobno
zmielonej spec. per pizza.
>
|