Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!not-for-mail
From: "alien71" <j...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pizza .. jak piec ...
Date: Tue, 12 Oct 2004 14:45:51 +0200
Organization: ATMAN
Lines: 43
Message-ID: <ckgjtu$166e$1@node3.news.atman.pl>
References: <cke0b5$e1a$1@nemesis.news.tpi.pl> <cke2av$rnf$1@serwer.infinity.net.pl>
<cke9vr$2gv$1@inews.gazeta.pl> <ckg37u$fi1$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.113.224.170
X-Trace: node3.news.atman.pl 1097585408 39118 217.113.224.170 (12 Oct 2004 12:50:08
GMT)
X-Complaints-To: a...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 12 Oct 2004 12:50:08 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:218240
Ukryj nagłówki
Użytkownik "aja" <a...@g...n_o_s_p.am.gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:ckg37u$fi1$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Paula" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:cke9vr$2gv$1@inews.gazeta.pl...
>> powinna byc oczywiscie mozzarella, no i...piec na drewno, jak w
> prawdziwych
>> wloskich pizzeriach. w domu nigdy nie osiagnie sie takiego smaku
>> niestety.
>
> A co jak ktos ma w domu piec na drewno? ale jego dom nie jest pizzeria?
>
> AJA
>
>>
>> pozdr
>> paula
>>
>> Użytkownik "qbs" <q...@i...net.pl> napisał w wiadomości
>> news:cke2av$rnf$1@serwer.infinity.net.pl...
>> > przyłączam sie do pytania, a i jeszcze jedno;) jakiego sera najlepiej
>> użyć?
>> >
>> >
>>
>>
>
>
Jeśli jest to piec na drewno do pieczenia to jeszcze lepiej.
Ale obowiązuje tu inna technika - piecze się z serem.
W piecach takich panuje o wiele większa temperatura (oczywiście jak się
odpowiednio nachajcuje) i pizzę wsadza się na bardzo krótko około minuty
dwóch (temperatura powinna być naprawdę wysoka). Mój brat pracuje w takiej
pizzerii z piecem opalanym drewnem z stąd o tym wiem. Ale niestety nic nie
wychodzi za pierwszym razem. Do odpowiedniej receptury i sposobu pieczenia
trzeba dojść metodą prób i błędów i w żadnym razie nie trzeba się zniechęcać
jak coś nie wyjdzie. Ja już od trzech lat piekę pizzę i zawsze coś dodam lub
coś ujmę z tej techniki.
Człowiek uczy się całe życie.
Pozdrawiam i smacznego.
|