Data: 2002-09-08 12:43:36
Temat: Re: placki ziemniaczane
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 8 Sep 2002 14:07:06 +0200, "Kropelka"
<k...@n...serwery.pl> wrote:
>jakis czas temu robilam placki... tylko ze nie mam tarki wiec mielilam je w
>czyms takim do robienia koktaili.
>I wyszly niesamowicie wodniste.. tzn ta masa
>dodalam pol kilo maki ziemniaczanej i dalej wodniste
>no to dodalaj jeszcze normalnej troche...i dopiero sie normalna konsystencja
>zrobila. Tylko ze placki przypominaly bardziej nalesniki o smaku ziemniakow.
>Powiedzcie.. czy mam smazyc taka wadnista mase w takim razie???PO dodaniu ok
>2-3 lyzek maki ziemniaczanej?czyli tak normalnie?
>Czy mam jakos odciskac ta niepotrzebna wode???
>A jesli tak to jak???
>Kropelka
>
przemielic czy cos tam, co robisz, zasypac lekko maka, zeby od
razu nie zczernialo, odczekac z pol godzinki odlac plyn, ale bez
powstalej maczki (monczki) bo ta skrobia bedzie wszystko trzymac
w sobie
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|