Data: 2005-09-21 07:58:15
Temat: Re: placki ziemniaczane
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "jacenty" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dgr3d4$3i6$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Wczoraj na obiad smazyłem placki ziemniaczane. Zabrakło mi ziemniaków więc
> dodałem do masy zmielonego kabaczka. Efekt był cokolwiek ciekawy. Placki
> rosły na patelni i do tego były kruche i pyszne. Rodzinka zajadała ze
> smakiem. Może ktoś juz eksperymentował z czymś takim??
> Pozdro Jacenta
>
>
Owszem...
z kabaczkami i cukiniami
do startego na grubej tarce warzywa dyniowatego dodawałem(oprócz maki i
jajka):
siekana cebulke, siekana papryke, okrawki wedlin...
a reszta to smażenie poprostu..
okazuje sie że cus w tym stylu w japonskiej kuchni nosi nazwe okonomyaki
czy jakos tak
i robia to na bazie kapusty pekinskiej
a wyglada bardzo ciekawie :))
http://recipes.chef2chef.net/recipe-archive/03/01669
5.shtml
Marek
|