Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Lechoslaw K." <l...@m...e.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: platki zytnie i pszenne - do czego?
Date: Sat, 26 Jan 2002 09:54:51 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 37
Message-ID: <a310at$ctb$1@news.tpi.pl>
References: <3c52f38a$1@news.vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: po63.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1012139165 13227 217.99.68.63 (27 Jan 2002 13:46:05 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 27 Jan 2002 13:46:05 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:93634
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3c52f38a$1@news.vogel.pl...
> Zapas{...}ciach
> Czy robiliscie cos z takich platkow?
ja bym dal zwirzeta hodowlanym jako pasze bo tylko do tego sie nadaje.:))))
A tak BTW jestem nowy na grupie wiec witam Wszystkich.
I tak na marginesie dodam ze jestem na diecie Optymalnej(zwanej dieta
Kwasniewskiego) i jakby ktos mial ochote na naprawde tluste potrawy to
bardzo chetnie sie podziele przepisamni.
Pozdrawiam
Lechos
Na przywitanie podam przepis na optymalny sernik niestety nie mojego
autorstwa :((
0,5 sera bialego tlustego
1/4 sklanki cukru
1 kostka masla
13 zoltek slownie: trzynascie
1,5 lyzk maki ziemniaczanej
5 dag migdalow
2,5 dag rodzynek
ok 10 bialek
ser zmielic; utrzec cukier z maslem na pulchna mase i stale ucierajac
dodawac po jednym zoltku powoli dodawac zmielony ser na koncu maka oraz
obrane i posiekane migdaly i sparzone rodzynki dodac bialka ubite na sztywna
piane i wszystko razem zmiksowac
blacha moze byc okragla WAZNE wyl. pergamine bo moze wyciekac!!!!
piec ok 45-60 min w piekarniku
Polecam mile latwe i przyjemne
i nie jest przerazliwie slodkie!!!
|