Data: 2003-03-05 16:42:58
Temat: Re: pleśn na serze
Od: "Tenpa Dhargye" <T...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "anet" <a...@n...net> napisał w
wiadomości news:b41u8c$87v$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >
> > acha, a sery plesniowe? to jakas inna plesn?
> Przypuszczam, że inna (wystarczy powąchać nie mówiąc już o
spróbowaniu).
oczywiście, że inna. Pleśnie używane do dojrzewania serów to
bardzo starannie wyodrębnione rasy (czy też jak kto woli
odmiany lub szczepy) . A te co się robią na przetworach to
nie_wiadomo_co i można trafić na jakiś wyjątkowo wredny
szczep
pozdrawiam
--
Rafał
GG #95230
===================
Nie jemy po to, aby żyć.
Żyjemy po to, aby jeść.
===================
|