Data: 2003-07-01 19:57:10
Temat: Re: płucka
Od: m...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Użytkownik <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:20ca.0000031f.3f01e123@newsgate.onet.pl...
> > > >
> > >
> > Witam!Można zrobić pierogi z nadzieniem z płucek /gotowanych/.Pozdr.
> jak?
> > --
> > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
>
>
Wiele lat temu robiłam takie pierogi, mogę już dokładnie nie pamiętać ale to
było tak : opłukane płucka obgotować /odlać wodę i ponownie zalać tak 2 lub 3
razy/, następnie odcedzić wystudzić i przekręcić przez maszynkę do mięsa,
dodać smażoną cebulkę, popieprzyć i posolić/ dgyby było za rzadkie - dodać
trochę kaszy mannej/. Nadziewać pierogi. Acha! ja odcinałam i wyrzucałam te
rury łączące płuca i szeroko otwierałam okno bo trochę jednak je czuć podczas
gotowania. Pierogi jednak były bardzo dobre. Może ktoś zna inny sposób ?pozdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|