Data: 2001-07-10 16:56:45
Temat: Re: płyta elektryczna, ceramiczna
Od: "siepacz" <d...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
nagrzewanie zależy od rodzaju płyt: zwykłe długo się nagrzewają i mają małą
sprawność energetyczną (czytaj wysokie koszty), płyty szybkogrzejne Hi Light
nagrzewają się 4-5 razy szybciej, są bardziej oszczędne niż zwykłe, no i
halogenowe najdroższe i najefektywniejsze. Są jeszcze indukcyjne ale to
chyba nie na naszą kieszeń.
Z tym zużyciem prądu wcale nie jest tak źle bo płyta taka nie ciągnie cały
czas energii ale co 20-30 sekund włącza się na 5-6 sekund
Z utrzymaniem czystości nie ma żadnego problemu, oczywiście nie próbowałem
nigdy zalać jej na amen, ale myślę że i wtedy można sobie poradzić, tym
bardziej, że producent dodaje do takiej kuchenki również specjalny skrobak
dla mniej wprawnych kucharzy.
|