Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.man.lodz.pl!lublin.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!news
gate.pl
From: s...@b...nih.gov (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: po..:-)
Date: 27 Dec 2000 18:50:57 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 35
Message-ID: <4...@N...nih.gov>
References: <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"; format=flowed
X-Trace: newsgate.onet.pl 977939457 27083 213.180.128.22 (27 Dec 2000 17:50:57 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 27 Dec 2000 17:50:57 GMT
X-Mailer: QUALCOMM Windows Eudora Pro Version 4.2.0.58
X-Received: from cashel_lab4 (cashel-lab4.nichd.nih.gov [128.231.120.25]) by
kafka.net.nih.gov (8.10.1/8.10.1) with ESMTP id eBRHoGx03368 for
<p...@n...pl>; Wed, 27 Dec 2000 12:50:16 -0500 (EST)
X-Received: from cashel_lab4 (cashel-lab4.nichd.nih.gov [128.231.120.25]) by
kafka.net.nih.gov (8.10.1/8.10.1) with ESMTP id eBRHoGx03368 for
<p...@n...pl>; Wed, 27 Dec 2000 12:50:16 -0500 (EST)
X-Received: from cashel_lab4 (cashel-lab4.nichd.nih.gov [128.231.120.25]) by
kafka.net.nih.gov (8.10.1/8.10.1) with ESMTP id eBRHoGx03368 for
<p...@n...pl>; Wed, 27 Dec 2000 12:50:16 -0500 (EST)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:39630
Ukryj nagłówki
Mam nadzieje, ze wszyscy mieliscie piekne i obfite w pysznosci Swieta (a
teraz dojadacie resztki;-))
Spiesze doniesc, o pierwszej wlasnorecznie (plus pomoc lubego:-))
przygotowanej Wigilii (i calych swiat tyz) do tego w Ameryce...
otoz, wiekszosc pysznosci wyszla pyszna:-) z malymi klopotami, typu, ze
pierozki chcac zrobic dobre probowalam wyprodukowac z najlepszej maki, co
okazalo sie bledem, nie wiedziec czemu ciasto zrobilo sie smiesznie
sprezyste i za nic nie rozwalkowalo. Zamania na make chlebowa zalatwila
sprawe pozytywnie.
otoz, byly uszka z prawdziwkami (dostawa z Polski), pierozki z kapusta i
grzybkami, plus barszcz oczywiscie
karpia zastepowal losos oraz pstrag (ten ostatni w galarecie), losos
natomiast smazony
sledziki byly w postaci pod-kozuszkowej:-) a kozuszek z cebulki, sosu
pomidorowego i rodzynek, takie slodko-kwasne, tyle ze sledzie same moglyby
byc lepsze....a nie tylko platy sledziowe z wiaderka Lisnera
byla kutia, moj debiut, smaczna bardzo w dniu spozycia, co najwazniejsze,
ale po przechowaniu w lodowce resztek (no, wiekszosci, nie bylo juz miejsca
aby duzo kutii zjesc) pszenica jakos podejrzanie stwardniala...czy to
normalne? i jak ja zmiekczyc? dzis na sniadanko jadlam kutie zalana goracym
mlekiem, troche pomoglo.
salatka warzywna, tradycyjna (to co my nazywamy polska salatka, a
Amerykanie-rosyjska..)
poza tym, makowiec z maku mielonego w blenderze, calkiem niezle sie pomielil,
oraz serniczek najprawdziwszy, choc nieco inny niz oryginalny domowy, jako
ze twarozek zostal utarty meska silna reka, z braku maszynki do mielenia
oto wiec sprawozdanie..
moze byc nastepne z pierszego dnia swiat i imprezki urodzinowej.....
klaniam sie pieknie poswiatecznie:-)
Agnieszka
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|