Data: 2005-09-12 20:02:04
Temat: Re: po prostu pączki
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Chcę się nauczyć robić pączki. Takie zwyczajne z konfiturą albo innym
> nadzieniem.
> Raz próbowałam i wszystko szło dobrze do momentu smażenia: z wierzchu się
> spaliły, a w środku były surowe. Co mogłam zrobić źle? Za gorący tłuszcz?
> Ale
> jak sprawdzić jego temperaturę, bo przecież chyba nie palcem...
To był za gorący tłuszcz, ale niestety nie mam pojecia jak sprawdzić - ja
robię na chybił-trafił. Kiedyś Babcia nauczyła mnie wrzucać do tłuszczu
kawałki ziemniaków, ale niestety nie dowiedziałam się z jakiego powodu.
Ja też chętnie się dowiem, jak uzyskać temperaturę tłuszczu odpowiednią do
smażenia pączków.
Pozdrawiam.
Barbara
|