Data: 2007-04-11 09:37:06
Temat: Re: podawanie obiadu do stołu
Od: clafoutis <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
> In article <euo2e4$8ve$1@news.wp.pl>,
> "magi" <m...@w...net> wrote:
>
>
>>Witam chciałam spytać w jaki sposób elegancko jest podawać obiad do stołu,
>>czy przynosimy gotowe porcje na talerzu, czy na półmiskach mięso, ziemniaki
>>i surówki osobnmo i każdy sam sobie nakłada. , u każdego w domu jest inaczej
>>i każdy broni swej wersji
>>
>>jedni twierdza ze nakładanei komuś na talerz to wydzielanie komuś porcji a
>>drudzy, że tak na połmisku to wygląda jak w korycie i niech kazdy sie bije
>>o swoje, ponadto na przykład tłuczone ziemniaki jak kazdy w tym dziabie
>>łyżka to niezbyt to wygląda a wy co o tym sądzicie?
>
>
> dla dobrego kucharza możliwość porcjowania dla każdego osobno daje większe
możliwości lepsego zaprezentowani potrawy a także swoich umiejętnosci i kusztuuff ale
mi wyszło uczenie. nie miałem takiego zamiaru.
sam wolę ten sposób podawania.
piotr
|