Data: 2007-12-08 23:40:00
Temat: Re: podkładka pod rozbijanie mięsa ?
Od: "Mustafa" <M...@b...xx>
Pokaż wszystkie nagłówki
> bakterie, salmonella i
> No ale czego użyć w zamian ?
Kup podkładkę z takiej stali jak narzędzia chirurgiczne.
Do tego musisz niestety zainwestować w sterylizator chirurgiczny, ale nie
byle jaki z media-markt, tylko jakis markowy.
Możesz go też kupić na wyprzedaży w szpitalu tylkouważaj zeby był zgodny z
ISO2001.
Nie zapomnij o sterylnych rękawiczkach lateksowych do przyrządzania potraw i
o jednorazowych nożach żeby nie przenosić bakterii (najlepsze są skalpele).
Cały zestaw jak się dobrze postarasz możesz mieć za mniej niz 3000zł - to na
prawdę okazja i nie ma się co zastanawiać.
I pamiętaj że przyrządzanie potraw bez takich niezbędnych narzędzi stanowi
zagrożenie życia Twojego i Twojej rodziny !!
Wybacz tą "drobną" złośliwość. Ja rozumiem, że można popadać w skrajności,
ale jeśli ktoś nie jada z podłogi tylko ma normalną kuchnię, to drewniana
deska (redundancja :) ) plus ludwik plus kilka machnięć ściereczkę po
robocie załatwia sprawę w stopniu lepiej niż dobrym.
Plastikowe wynalazki są dobre na biwak (zarówno pod względem użytkowym jak i
estetycznym)
|