Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfe
ed.atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Paulinka <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pojechany mix
Date: Tue, 11 Oct 2011 22:50:03 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 47
Message-ID: <j72a62$lo0$7@node2.news.atman.pl>
References: <j72096$9qj$1@news.onet.pl> <j72667$lo0$3@node2.news.atman.pl>
<j72777$750$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: nat3.finemedia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1318366210 22272 188.122.20.27 (11 Oct 2011 20:50:10
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 11 Oct 2011 20:50:10 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.24 (Windows/20100228)
In-Reply-To: <j72777$750$1@news.onet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:338587
Ukryj nagłówki
Qrczak pisze:
> Dnia 2011-10-11 21:41, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>>
>> Ja lubię sobie śledzia takiego w occie pokroić na małe kawałki,
>> wymieszać z sałatką szwedzką i utopić to wszystko łyżce majonezu.
>
> Śledź taki (bismarkiem zwany) z sałatką, ale buraczaną (buraczki tarte,
> czasem paprykę dodają), łycha jogurtu, dużo pieprzu świeżo zmielonego,
> na to drobno posiekane jajko.
Dostałam kiedyś przepis na śledzia po kaszubsku, podobne składniki plus
do tego ogórek kiszony.
> A majonezem można wszystko traktować, tylko czasem to zbyt zagłuszający
> element.
No nie? ;) Nie jestem jakoś szczególnie majonezowa, podobnie mam z
keczupem. Wolę sosy na bazie oliwy.
>> Jadłam kiedyś sałatkę z sałaty lodowej z grejpfrutem, wędzonym
>> kurczakiem z dodatkiem jogurtu naturalnego, cóż osobliwy był to smak...
>
> Wędzonego kurczaka to lubię z ciecierzycą wymieszać. Do tego może być
> kukurydza. Albo żółty ser. I jogurt.
Ja omijam szerokim łukiem kukurydzę. Ciecierzycę raz jedyny użyłam do
zupy, jakoś nie potrafię sobie poradzić z jej smakiem.
>> Za to uwielbiam połączenie białego sera z szynką, pomidorkami
>> koktajlowymi i oliwkami doprawione jakimś gotowcem Knorra plus trochę
>> oliwy. Ale to połączenie lubię akurat tylko ja ;)
>
> A co powiesz na połączenie białego sera z wyżej wspominanym śledziem?
Ciekawe, ciekawe :)
>> I jeszcze bardzo lubię sałatkę z makaronu z chińskich zupek, ale tylko
>> Vifonowych.
>
> Makaron z Vifonu to najchętniej na sucho. Coś rzeczywiście ma w sobie,
> Amino czy inne już tak smakowicie nie chrupią.
Ano nie chrupią.
--
Paulinka
|