From: "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <dobm7a$cak$1@inews.gazeta.pl> <dobn7u$u0b$1@news.lublin.pl>
<dobnmv$k2v$1@inews.gazeta.pl> <dobo05$pbb$1@news.mm.pl>
Subject: Re: polećcie śmietanę do śledzi
Date: Thu, 22 Dec 2005 08:58:29 +0100
Message-ID: <5...@n...home.net.pl>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Mailer: home.pl my.webmail
X-Priority: 3
X-NNTP-Posting-Host: twr-prx.pzuzycie.pl
NNTP-Posting-Host: 212.85.112.80
X-Trace: news.home.net.pl 1135238308 212.85.112.80 (22 Dec 2005 08:58:28 +0100)
Organization: home.pl news server
Lines: 30
X-Authenticated-User: artnow.ld@home
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.home.net.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:256478
Ukryj nagłówki
"Nixe" <n...@f...peel> napisał(a):
> A Ty kupujesz śmietanę od święta, że nie wiesz jakie są dobre, a jakie
> złe,
> które są gęste, a które rzadkie, które sztuczne, a które w miarę
> naturalne?
> Ja poleciłam Ci Danone, bo imho do śledzi nadaje się idealnie jako gęsta
> i
> lekko kwaskowata, ale wnioskuję, że gęsta nie bardzo Ci pasuje, bo jest
> "blech". W takim razie nie potrafię Ci pomóc :(
> Ja uznaję tylko gęste śmietany, a nie lejące się :) Te ostatnie to w
> ostateczności do zup dodaję.
A czy to ma być osąd nad autorem postu ???
Wydaje mi się, że dobrze by było, żeby pomóc a nie krytykować.
Ja np kupuje śmietane, ale nie wiem, która najlepiej się nadaje do
zrobienia bitej śmietany. Kilka razy przeżyłem na tym polu porażkę, z
różnymi nawet "lepszymi" śmietanami.
A co do porady - ja lubię śmietanę Zott. Dobra, gęsta i nie czuć posmaku
zagęszczacza.
--
Artur Nowacki
Dom GG: 9856 Praca GG 9286991
http://www.toya.net.pl/~artnow | http://artnow.blox.pl
http://skocz.pl/plfoto | http://prawy.blox.pl
_*_Ludzie dziela sie na tych, ktorzy robia backupy i na tych, ktorzy beda robili
backupy._*_
|