Data: 2005-12-25 21:28:46
Temat: Re: polećcie śmietanę do śledzi
Od: "@nn" <ann@post>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl> napisał w wiadomości
news:521e3d5b50a4d31b4fcf02014491febb@news.home.net.
pl...
> "Nixe" <n...@f...peel> napisał(a):
>
>> A Ty kupujesz śmietanę od święta, że nie wiesz jakie są dobre, a
>> jakie
>> złe,
>> które są gęste, a które rzadkie, które sztuczne, a które w miarę
>> naturalne?
>> Ja poleciłam Ci Danone, bo imho do śledzi nadaje się idealnie jako
>> gęsta
>> i
>> lekko kwaskowata, ale wnioskuję, że gęsta nie bardzo Ci pasuje, bo
>> jest
>> "blech". W takim razie nie potrafię Ci pomóc :(
>> Ja uznaję tylko gęste śmietany, a nie lejące się :) Te ostatnie to w
>> ostateczności do zup dodaję.
>
>
> A czy to ma być osąd nad autorem postu ???
> Wydaje mi się, że dobrze by było, żeby pomóc a nie krytykować.
> Ja np kupuje śmietane, ale nie wiem, która najlepiej się nadaje do
> zrobienia bitej śmietany. Kilka razy przeżyłem na tym polu porażkę, z
> różnymi nawet "lepszymi" śmietanami.
>
> A co do porady - ja lubię śmietanę Zott. Dobra, gęsta i nie czuć
> posmaku
> zagęszczacza.
>
Ja najczęściej używam "żółtej" śmietany z Piątnicy, na pewno jest czymś
zagęszczana, ale i tak ja lubię :P
Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Przeznaczenie jest jedno, ale sposobów jego realizacji wiele.
|