Data: 2004-06-29 12:35:29
Temat: Re: polewa do eklerow - jak?
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 29 Jun 2004 14:31:33 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Basiek*, w
wiadomości news:<news:cbrnf0$c8j$1@topaz.icpnet.pl> zawarł, co następuje:
> Czy ktos ma pomysl, jak zrobic polewe do eklerow taka jak u Kandulskiego.
> Bardzo smakuje wszystkim czlonkom mojej rodziny, a ja w czwartek robie
> wlasnie eklery i chcialabym im dogodzic.
> Ta polewa przypomina chyba troche karmel albo cos w tym stylu.
> Ja wymyslilam tylko, zeby skondensowane mleko w puszce pogotowac, az
> zgestnieje i moze z tego cos wyjdzie, ale to bardziej kajmak, a nie karmel.
Nie mam przepisu, ale intuicyjnie zrobiłabym na śmietance, gotowanej z
cukrem aż zgęstnieje nieco... Ta od Kandulskiego (dla niewtajemniczonych -
najlepsze Poznańskie ciacha :)) jest dobra :) ale idei na dokładną podróbkę
nie posiadam.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
|