Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.nask.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Agata" <n...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pomocy -grill i sałatka z majonezem !!szukam czegoś nowego
Date: Thu, 29 Aug 2002 19:41:51 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 36
Message-ID: <aklm5u$bde$1@news.tpi.pl>
References: <aklfgc$e1a$1@news.tpi.pl> <aklfvu$fq3$1@news.tpi.pl>
<aklgjg$i7a$1@news.tpi.pl> <akli17$3g5$1@news2.tpi.pl>
<akli72$pdn$1@news.tpi.pl> <aklisq$9r8$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pb162.czestochowa.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1030642687 11694 217.97.77.162 (29 Aug 2002 17:38:07 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 29 Aug 2002 17:38:07 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:122854
Ukryj nagłówki
> Moze tego nei było:
> Eskalopki cielęce z bakłążanem i pomidorem.
>
> na 4 porcje
> - 4 duze kotlety z poledwicy cięlecej
> - mąka do oprószenia
> -1 mały bakłażan, pokrojony w cienkie plasterki
> -1 duzy pomidor, pokrojony jw.
> - 4 plastry sera fontina ( miekki, kremowy ser z Val d'Aosta na polnocy
> Włoch. doskonały do topienia), mozn azastąpic innym miękkim
> - 2 łyzeczki suszonego oregano
> - pieprz (zawsze swiezo zmielony)
>
> * cielecine oprószyc mąką
> * przypiec z obu stron do zrumienienia
> * bakłązany przypiec z obu stron na brązowo
> * na duzym kawałku folii do pieczenia ułozyc plastry cielęciny, na nich
> bakąłzan, pomidor i ser, posypac oregano i pieprzem
> * zawinąc mieso formując pakuneczek ( a dokładnei 4 pakuneczki)
> *folie zapieczetowac u góry, pozostawiajac przestrzen miedzy nia a serem
> * no i znowu grilowac, do miękkości warzyw, ok. 20 min
>
> do tego zgriluj warzywa - paparyka, pataty, cukinie, pieczarki - wczesniej
> zamarynuj je w oliwie z oliwek plus ocet balsamiczny plus swiezy rozmaryn
> plus roztarte ząbki czosnku. Podczas grilowania mozesz je tez samrowac
tym
> sosem
>
> Smacznego
a tego nie było - wykorzystam - dzięki :-))))
pozdrawiam
@gi
|