From: Ola <a...@l...pl>
Subject: Re: pomysl na mielone??
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
References: <d4l197$3mp$1@news.onet.pl>
Date: Tue, 26 Apr 2005 14:31:05 +0200
Message-ID: <bial95ql9yw7.10hjnujfgnv1a$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 217.113.228.136
X-Trace: news.home.net.pl 1114518640 217.113.228.136 (26 Apr 2005 14:30:40 +0200)
Organization: home.pl news server
Lines: 23
X-Authenticated-User: aleksandra_stangreciak.list
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.internetia.pl!news.ipartners.pl
!ipartners.pl!news.home.net.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:238288
Ukryj nagłówki
Dnia Tue, 26 Apr 2005 11:22:49 +0200, na pl.rec.kuchnia napisałeś(aś):
> witam was.
> zbliza sie pora obiadowa a ja mam ochote zjesc cos dobrego, zakupilam miesko
> mielone i chciala bym z niego zrobic cos innego niz klopsiki zrazy czy
> zwykle sznycelki- ktore bardzo lubie .
> moze macie jakies propozycje co mozna jeszcze upichcic smacznego niz wyzej
> wymienione :))
> mile widziane wszystkie pomysly zwlaszcza te wyprobowane i zjadliwe:))
Mięsko przesmażasz na patelni, zdejmujesz, dodajesz rozmaryn i bazylię,
jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek (ilość wg gustu). Takim nadzieniem
nabijasz surowe cannelloni (lub zawijasz w płaty podgotowanej lazanii, ale
to bardziej pracochłonne), układasz w naczyniu żaroodpornym, zalewasz
beszamelem (1/2l mleka, masło, mąka, szczypta gałki muszkatałowej)
pomieszanym z puszką koncentratu pomidorowego. Posypujesz żółtym serkiem,
wstawiasz na 180st do piekarnika na 25-35min i masz już pyszny obiadek. :)
--
pozdrawiam smakowicie, kuchnia jeszcze stoi, na razie nic nie wybuchło ;)
Ola
|