Data: 2001-06-27 06:33:34
Temat: Re: potrawa a'la leczo?
Od: "{Wilma}" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisal w wiadomosci
news:1evlq38.5vs0tv1d7izeeN%wlos@tele.com.pl...
:
: To masz jeszcze przepis na typowe prowansalskie ratatouille:
: 6 malych cukinii krajemy na plastry, odrzucajac koncowki. Obieramy i
: kroimy na plastry 2 cebule. 6 pomidorow obieramy ze skorki, usuwamy
: nasiona i kroimy na cwiartki. Z trzech zielonych papryk usuwamy gniazda
: nasienne i kroimy na paski wzdluz. 6 oberzyn obieramy i kroimy na
: plastry. 3 zabki czosnku miazdzymy.
: W naczyniu (najlepiej zeliwnym) rozgrzewamy 6 lyzek oliwy. Rumienimy na
: niej oberzyny, dorzucamy papryke, pomidory i cebule, na koncu cukinie i
: czosnek. W plociennym woreczku dokladamy "bouqet garni" skladajace sie z
: tymianku, pieprzu i soli. Gotujemy na wolnym ogniu pol godziny.
: Dodajemy dwie lyzki oliwy i gotujemy do póozadanej gestosci. Usuwamy
: "bouquet garni" i podajemy bardzo gorace.
:
: Wladyslaw
:
Dzieki. Napisz jeszcze tylko na ile to jest osob. Bo wyglada na to, ze na caly
rok mi starczy! ;o))
A przy okazji zapytam sie Ciebie, jaka kuchnie preferujesz? zdrowa, czy smaczna?
Z doswiadczenia wiem, ze jedno z drugim nie zawsze "chodzi w parze" ;o)
pozdr. Wilma
--
@@@Czlowiek uczy sie cale zycie, a i tak umiera glupi!@@@
|