Data: 2001-10-22 15:21:52
Temat: Re: potrawka ew rosol z zoladkow
Od: "Urszula Głuszek" <u...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Katarzyna T. Nowak <k...@p...wp.pl> w artykule
news:9qms4s$pm9$1@news.onet.pl pisze...
> tzn dalam jarzyne i zoladki i gotuje:-) Ale jakbym chciala zrobic z tego
> potrwake to co mam zrobic? Na czym wlascieiwe to polega?
> Pozdrwaiam, katarzyna
>
>
W jednym z pierwszych programow z Kuron robil paprykarz z rzoladkow
1 kg zoladkow
2 papryki czerwone
2 papryki zielone
4 duze cebule
i: duzo pieprzu ziolowego i slodkie papryki mielonej.
Zoladki ugotowac poprzekrawac na pol, cebule zeszklic na oleju z papryka
pokrojona w drobna kostke, dodac zoladki, pieprz , papryke w proszku i
wszystko razem dusic. Mi smakowalo na cieplo i na zimno.
Ula
|