Data: 2003-01-28 15:34:48
Temat: Re: potrawy z woka
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dorota wrote:
> Szukam przepisów na potrawy z woka. Moja nowa kuchenka w nowej kuchni ma
> specjalny palnik na woka, wiec grzech go nie wykorzystac zgodnie z
> przeznaczeniem :) Prosze o sugestie i podpowiedzi. BTW: na czym polega
> przewaga woka nad tradycyjna patelnia?
> --
> Serdecznie pozdrawiam :)
> Dorota
>
>
Przewaga to taka ze sie szybko wszystko smazy i szybko a danie z WOKa?
Wlasnie skonczylam taka oto wariacje.
Troche oliwy rozgrzac. Wrzucic na to kilka listkow poszatkowanej kapusty
pekinskiej, 1/4 mieszanki chinskiej, 1/2 sloiczka pedow bambusa, jedna
podwojna piers z kurczaka. To zasmazyc. Na koniec zalac sosem ktory
robilam tak - szklanka soku pomaranczowego, lyzeczka sambal olelka,
lyzeczka przecieru pomidorowego, lyzeczka maki ziemniaczanej. Wymieszac,
zalac poczekac zeby zgestnialo, przyprawic do smaku.
--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================
|