Data: 2003-03-31 16:57:50
Temat: Re: problem serowy pl->de
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzieki za odpowiedzi!
Maz znal Schichtkäse i nic mi o tym nie powiedzial!
Monika
"Monika Biermann" <m...@g...de> schrieb im Newsbeitrag
news:b67l0l$ulu$02$1@news.t-online.com...
> Moze znajdzie sie ktos kto mi pomoze. Problem w tym, ze w Niemczech nie
> dostane ser bialego w konsystencji takiej jak w Polsce. Tu mamy cos
takiego
> jak gzika. Ok, moglabym to odsaczyc, ale brakuje mi jakos cegiel (tak robi
> moj tato przy wyrobie sera koziego). Probowalam kiedys tak recznie, ale
> pozniej nie starczalo Mobilatu na bole miesni.
> Wie kto moze jak ten polski bialy ser przeliczac na niemiecki Quark?
> Monika
>
>
|